Park spoor Noord

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-verslaggeving-project-sportpark-spoor-noord-antwerpen

IKEA

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-verslaggeving-retail-woonwarenwinkel-ikea

Red Star Line

Twee miljoen passagiers maakten met de stoomschepen van Red Star Line de oversteek van Antwerpen naar Noord-Amerika. Hun verhaal, dat van de rederij die hen vervoerde en dat van de stad en de haven waaruit ze vertrokken, staan centraal.

Bron: redstarline.be

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-verslaggeving-erfgoed-project-red-star-line

Woning met strobalen

Stro is een eeuwenoud bouwmateriaal die, bij schaarste aan bouwmaterialen doordrong in onze streken. Sinds de toenemende maatschappelijke belangstelling voor de terug naar de natuur filosofie. Een dikke stromuur die luchtdicht is bepleisterd, isoleert uitstekend.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-en-ventilatie-verslaggeving-strobalen-woning-vlaanderen

De Hazelaar

Het woonzorgcentrum en het centrum voor kortverblijf zijn verspreid over het gelijkvloers en de twee verdiepingen. Vele kamers hebben zicht op de grote tuin. Ook de bewoners van assistentiewoningen De Linde genieten van wonen in het groen. Zij kijken uit op de tuin en wonen toch vlakbij alle faciliteiten. De bewoners van assistentiewoningen Lentedauw kunnen vanuit hun woning dan weer het levendige dorpsgebeuren van Kontich volgen. Het centrum voor dagverzorging De Wilg is gelegen in een apart gebouw met eigen tuin en vlotte toegang via de Drabstraat.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-verslaggeving-woonzorg-campus-de-hazelaar

Breugelkind

Infano betekent ‘kind’ in het Esperanto en is de toepasselijke naam van de grootste sociaal ondernemer op de markt van kinderopvang in België. In de meer dan 140 opvanglocaties over heel Vlaanderen en Brussel vangt Infano vzw elke dag zo’n 18.000 kinderen op. En voor de meer dan 550 medewerkers is een ding belangrijk: het kind centraal zetten.

Bron: https://www.infano.be

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-projectfiche-epb-verslaggeving-vzw-breugelkind

Bloemendal

Een rustige, groene omgeving. Het rusthuis ligt middenin een groene omgeving; het is een plek waar de bewoners samen met andere leeftijdsgenoten vele mooie momenten kunnen beleven. “Bloemendal” heeft een capaciteit van 105 woongelegenheden, waarvan 55 “RVT-bedden” bestemd voor zwaar behoevende personen.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-projectfiche-epb-verslaggeving-vzw-bloemendal

Hooghuys

Het Hooghuys werd midden 19de eeuw opgetrokken in een kenmerkende historiserende bouwstijl. Door de jaren heen werden verbouwingen uitgevoerd die het oorspronkelijke karakter hebben aangetast, maar waarbij de buitenzijde echter relatief goed is bewaard gebleven. Na enkele eigendomswissels stond het domein de laatste jaren leeg, tot de opdrachtgever samen met Binst Architects het potentieel van de locatie inzag. Kasteel en Koetshuis worden volledig gerestaureerd met respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
Epacq-project-Hooghuys

Groen Kwartier

In de wijk Haringrode in het district Antwerpen (Antwerpen 7), op de grens met Zurenborg en Oud Berchem ligt het Groen Kwartier. De naam Groen Kwartier verwijst naar het oude Militair Hospitaal Antwerpen aan de Marialei, waar vroeger militairen verzorgd werden en het aangrenzende arsenaal aan de Lange Leemstraat die samen in de plaats kwamen van het Fortje 4 uit 1851. De naam is samengesteld uit Militair Hospitaal Kwartier en het groene karakter dat het nu verkregen heeft door de Stad Antwerpen.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-projectfiche-epb-verslaggeving-groen-kwartier

Kuytekop

Voor deze woning in de wijk "Kuytekop" in Bornem kreeg Epacq het vertrouwen voor de EPB verslaggeving, de veiligheidscoordinatie en algemeen renovatieadvies. De woning werd klaargestoomd voor de toekomst met behulp van efficiente isolatie materialen die de woning een uitluntend energieprestatiecerticficaat bezorgden.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-referentie-kuytekop-beeld-gevelisolatie