Woning met strobalen

Stro is een eeuwenoud bouwmateriaal die, bij schaarste aan bouwmaterialen doordrong in onze streken. Sinds de toenemende maatschappelijke belangstelling voor de terug naar de natuur filosofie. Een dikke stromuur die luchtdicht is bepleisterd, isoleert uitstekend.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-energie-normering-en-certificering-projectfiche-epb-en-ventilatie-verslaggeving-strobalen-woning-vlaanderen

Hooghuys

Het Hooghuys werd midden 19de eeuw opgetrokken in een kenmerkende historiserende bouwstijl. Door de jaren heen werden verbouwingen uitgevoerd die het oorspronkelijke karakter hebben aangetast, maar waarbij de buitenzijde echter relatief goed is bewaard gebleven. Na enkele eigendomswissels stond het domein de laatste jaren leeg, tot de opdrachtgever samen met Binst Architects het potentieel van de locatie inzag. Kasteel en Koetshuis worden volledig gerestaureerd met respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
Epacq-project-Hooghuys

Groen Kwartier

In de wijk Haringrode in het district Antwerpen (Antwerpen 7), op de grens met Zurenborg en Oud Berchem ligt het Groen Kwartier. De naam Groen Kwartier verwijst naar het oude Militair Hospitaal Antwerpen aan de Marialei, waar vroeger militairen verzorgd werden en het aangrenzende arsenaal aan de Lange Leemstraat die samen in de plaats kwamen van het Fortje 4 uit 1851. De naam is samengesteld uit Militair Hospitaal Kwartier en het groene karakter dat het nu verkregen heeft door de Stad Antwerpen.

Voor dit project stond het Epacq team in voor:
epacq-projectfiche-epb-verslaggeving-groen-kwartier